Krakau - Reisverslag uit Krakau, Polen van eduardenjacqueline - WaarBenJij.nu Krakau - Reisverslag uit Krakau, Polen van eduardenjacqueline - WaarBenJij.nu

Krakau

Door: Jacqueline

Blijf op de hoogte en volg

01 September 2018 | Polen, Krakau

Gisteravond toch nog maar even een fietstour door de stad geboekt. Ruim op tijd waren wij bij het startpunt midden in de oude stad. Jeroen, een Nederlander die al 25 jaar in Polen woont, leidt ons de stad door. Enthousiast vertelt hij over allerlei historische leuke en minder leuke (oorlogs[) weetjes. Op een pleintje achter het grote bekende plein, eten we een ijsje voordat we verder fietsen richting de Joodse wijk. Dit is een heel gezellige wijk, minder toeristen dan in de ´oude´ stad waar je bijna over de koppen kunt lopen. In een binnentuintje behorende bij een ontzettend leuk oude tentje drinken we koffie met de Krakau´se cheesecake (ons buikje zit voorlopig een vol). Onderweg zien we locatie´s waar Chindler`s List is opgenomen, een stukje ghetto-muur en we eindigen bij Chindler's fabriek. In deze buurt worden momenteel allemaal nieuwe moderne appartementen gebouwd. Langs de Wisla fietsen we terug naar het startpunt. Omdat we het fietsen toch niet laten kunnen gaan we nog even terug naar de Joodse wijk waar we een broodje nuttigen voordat we via een ommetje terug gaan naar ons hotel Benefis aan de andere kant van de Wisla. Na een verfrissende douche gaan we 's avonds de stad weer in om zoek naar een leuk restaurantje.

• 03 September 2018 - 16:44

Ingrid:

We hebben weer genoten van jullie fietstocht in Polen. Voor nu alvast welkom thuis!