30 kilomter dramatisch slecht wegdek
Door: Jacqueline/Eduard
30 November 2008 | Laos, Vientiane
Zaterdag staan we gebroken op. Het is berekoud (onder de 10 gr) Na een noodle soep en rijst als ontbijt stappen we op de fiets. Het is hier in het andere tijdperk nieuwjaarsdag. Alle vrouwen (van klein tot groot) zijn in mooie klederdracht gehuld dus moeten we af en toe stoppen voor een foto. Eerst een afdaling van 6 km door het schitterende karstgebergte daarna weer 2x 6 km omhoog. In Pou Khoun lunchen we samen met Klaus die we sinds gisteren af en toe tegenkomen. Hierna een heel klein stukkie nog klimmen en daarna een giga mooie afdaling van 20 km lengte naar beneden. Maar helaas daarvoor wordt je ook weer gestraft dus als we een bruggetje overgaan volgt een 1,5 km lange klim van minstens 10% (Eduard (ons haantje) fiets Klaus alweer voorbij in de klim). We arriveren na 78 km in ons hutje en nemen een bad in de hotspring (30 gr) bij ons voor de deur (want de douche in de cabin is koud). Een schitterende zonsondergang tijdens het eten in het karstgebergte luidde de nacht weer in.
Zondag (vandaag) fietsen we weer verder naar het zuiden. De zon is er al goed bij dus goed insmeren. Even na half negen vertrekken we weer bepakt en bezakt. De eerst 18 km was het weer (heftig) klimmen en dalen. Daarna genoten we enorm van een stukkie (2 km) vlak wegdek. Daarna ging het vals plat omhoog met nog een heftige klim (9%) van 1,5 km voordat we gaan afdalen naar vlakker terrein. Hier begint helaas ook het enorme slechte wegdek. Denk je lekker snel naar beneden te kunnen (10%) moet je flink in de remmen voor gaten en kuilen. Deze weg gaat zo'n 30 km over van gravel naar asfalt naar gravel naar asaflt etc. Het stuift als een gek. De fiets en jijzelf rammelt alle kanten op. (de boutjes van de fiettasklemmen rammelen los dus die moeten we onderweg opnieuw aandraaien) Als we het gerammel helemaal zat zijn moeten we nog even doorbijten en dan zijn we eindelijk na 79 km fietsen op de plek van bestemming. We blijven 2 nachten hier in Vang Viang en genieten van een zeer luxe hotel.
Groet Eduard en Jacqueline
30 November 2008 - 11:39
Patricia:
wauw!!!!!!!!!!!!! en mooi beetje jaloers. mag wel he
groetjes noud/patricia -
30 November 2008 - 14:51
Bertus:
Nou nou julli maken wat mee
om en beetje jaloers op te
worden,maa het is volgens
mij snel weer voorbij,nog
veelplezier de laatste
dagen,julli komen hiet
natuurlijk bere sterk uit,dus voor ons een goede
reden om hier vlink te
te trainen en datdoen we
dan ook
Toy toy.