Afdalen naar Ella
Door: Jacqueline
23 September 2015 | Sri Lanka, Nuwara Eliya
Vannacht onder een dikke laag dekens geslapen: het is best koud op 1900 meter hoogte. Vandaag dalen we bijna 1000 meter. Jacq is niet fit, krijgt nog wel iets van het ontbijt naar binnen. Gelukkig schijnt de zon weer en kan het extra shirt weer achterop de fiets. Een heerlijke afdaling van 25 km lang op goed wegdek met mooie uitzichten lukt wel als je niet fit bent. Maar klimmen, ho maar, totaal geen energie. Een colaatje help misschien? Duurt wel ff maar uiteindelijk staat Jacq na een aantal kilometers klimmen op de kop in de berm: zo dat lucht op maar het laatste beetje energie is ook weg. Moeizaam wordt vals plat bedwongen: even iets vaker stoppen... 10 km vóór het einddoel nog weer ff een cola-stop, daar wordt het beter van. We dalen weer af, geroep achter mij; Eduard heeft alweer een lekke band &€)£$>%#}{> (fiets wordt nog net niet het dal ingegooid...). Na een laatste klim van 2 km komen we dan eindelijk aan in Ella. Jacq gaat na een douche op bed, intussen komt het water met bakken tegelijk uit de lucht vallen. Eduard zit lekker op het gezellige terras van Ella Holiday Inn te lezen. Jacq komt ff na 15 minuten ook het terras op. Eduard, verslaafd en rice & curry, neemt het er weer van terwijl Jacq een groentesoep en veel cola tot zich neemt. Half 8 houdt Jacq het voor gezien en duikt het bed in. Eduard volgt enkele uren later.
23 September 2015 - 09:08
Ingrid En Roel:
Da's allemaal weer dikke pech! Hoop dat je je snel weer fit voelt en Eduard, doe er maar houten wielen omheen, nergens last van, hooguit een zere kxnt. Veel plezier maar weer. -
23 September 2015 - 09:12
Rita Staal:
Beterschap Jaqueline ..... even wat rust nemen en dan hopelijk weer verder op de pedalen.
Nog heel veel plezier!!