Van Debre Tabor naar Lalibela - Reisverslag uit Lalibela, Ethiopië van eduardenjacqueline - WaarBenJij.nu Van Debre Tabor naar Lalibela - Reisverslag uit Lalibela, Ethiopië van eduardenjacqueline - WaarBenJij.nu

Van Debre Tabor naar Lalibela

Door: Jacqueline

Blijf op de hoogte en volg

21 November 2019 | Ethiopië, Lalibela

Ook vandaag beginnen we met een transfer, 73 km vanaf Debre Tabor worden we uitgeladen net buiten een dorpje op zo'n 3000 meter hoogte. Dit doen we om te grote belangstelling van de locale bevolking te vermijden. Maar ook met minimale belangstelling is het continue heel goed op je spullen te letten!
We beginnen met afdalen met links naast ons een prachtig dal, het asfalt is strak voor een gigantisch snelle afdaling maar het uitzicht verlet ons dat te doen. Na afdalen komt natuurlijk ook weer een klim, au au au dat doet even pijn in de benen maar gelukkig raken ze snel weer gewend. Na 20 km even een korte cola-stop en weer doorrr. De volgende kilometers gaat op en neer, op en neer, pfff nog een keer, door leuke dorpjes met wederom weer veel mee rennende kinderen waarvan helaas enkelen weer stenen achter ons aangooien... 20 km verderop moeten we eerst een met olie besmeurd terrein over om bij de cola en broodjesstop te komen; met regelmaat hebben we het gevoel op een vuilnisbelt te fietsen. Bij een stop maken we eigenlijk nooit gebruik van een toilet, die even verderop in de bosjes is een beter alternatief! We vervolgen de weg op en neer, de temperatuur is fris, 16 graden en nogal bewolkt. Wat we nou niet verwacht hadden: we krijgen een redelijke bui op onze kop; jasje aan en doorrr. Met 70 km op de teller komen we in het dorp Geshena waar nog een korte stop is voordat we links af slaan richting Lalibela. De weg is onverhard en gaat flink naar beneden, hobbel de bobbel, yehhh een stuk vers gelegd asfalt maakt het ons iets makkelijker. De omgeving is wederom schitterend, we krijgen echter wel weer redelijk wat stenen achter ons aan... Het mooie asfalt houdt weer op, dus rammelen we verder naar beneden. 20 km na de laatste stop gaan de fietsen weer op de wagen en rijden we laatste 40 in een busje naar Lalibela. Het is schemerig als we aankomen. Na een biertje in de sunset-bar kiezen we een sleutel. In groot contrast met gister/vanochtend hebben we nu een gigantisch ruime kamer met balkon en mooi uitzicht. Na een heerlijke hete douche schuiven we om 20:00 uur aan voor het diner.
We vallen in slaap met de balkondeur open en het getik van regen op het pad.

• 22 November 2019 - 23:47

Ma:

Ik geniet van jullie verslag, doe je voorzichtig met de afdalingen .dat weet je wel.
    L.Groetjes.

• 24 November 2019 - 09:59

Wilchard:

Prachtig land dat Ethiopië, alleen die stenen gooiende kinderen is kut. Dat is de reden dat wij dit stuk vorig jaar niet gefietst hebben. Veel plezier!!!!