Van Semera naar Djibouti - Reisverslag uit Djibouti, Djibouti van eduardenjacqueline - WaarBenJij.nu Van Semera naar Djibouti - Reisverslag uit Djibouti, Djibouti van eduardenjacqueline - WaarBenJij.nu

Van Semera naar Djibouti

Door: Jacqueline

Blijf op de hoogte en volg

25 November 2019 | Djibouti, Djibouti

We hebben eerst een transfer van ong 30 km, de laatste 70 KM mogen we zelf trappen naar de grens. Er is lichte bewolking en de wind trekt aan zo goed als recht op onze neus. Voor de 1e stop na 30 km is het nog goed te doen ook al stijgen we ietsjes. Dat ietsjes is daarna voorbij en 10 km lang moeten onze spieren meer aanspreken. Dan volgt een fantastische afdaling maar door de sterke tegenwind is ons max rond de 60 km p/u. De laatste kilometers zijn op en neer en door de tegenwind en hitte bijzonder zwaar. Redelijk volgens tijdschema zijn we rond 12u15 bij de grens. Gelukkig kunnen we daar in de schaduw zitten want nu begint het machtsspel...
Als we eindelijk een stempel hebben om Ethiopie te verlaten, moeten we de bagage nog laten checken. En niet middels een steekproef maar echt alle tassen die op de truck liggen worden gecheckt tot in boeken en toilettassen toe; en wij maar proberen rustig te blijven en lief te lachen. 2 uur later rijden we naar de Djibouti grens. Daar gaat het iets makkelijker maar doordat we daar lunchen rijden we pas om half 4 verder.
Door de zeer slechte staat van de weg, gaten worden afgewisseld met af een een stukje asfalt met gaten, doen we er meer 6 over om 240 km af te leggen! In die 6 uur hebben we 1x een benen-strek-stop en een diner stop. Ook in deze 6 uur worden we nog een aantal keer gecontroleerd, nu door politie posten die ook hun macht willen showen (vaak tot 10 geteld). Rond middernacht zijn we op plek van bestemming echter zonder bagage want de truck doet er nog 3 uur langer over (wederom worden tassen gecontroleerd zonder ons bijzijn; niemand mist gelukkig iets). Wij gaan douchen en slapen, de bagage zien we morgen wel.

• 26 November 2019 - 21:11

Ingrid:

Pff, wat een gedoe toch allemaal. Lange dag en en dan eindigen zonder bagage. Nou ja, dat komt inderdaad wel weer. Is weer goed voor de werkgelegenheid zullen we maar denken (en ondertussen tot 100 tellend en weer terug, adem in en adem uit......).
    Veel plezier verder!

• 26 November 2019 - 23:23

Mam:

Hoi doordouwers . Tot 20 tellen dan komt het zeker goed !!! Het voordeel is dat jullie niet afkoelen. Succes met deze geweldige fiets reis ,wat je weer beleven mag . L.Groet.

• 27 November 2019 - 15:25

Wilchard:

Wow, wat een heftige controles!