Van Lalibela naar weldiya - Reisverslag uit Weldiya, Ethiopië van eduardenjacqueline - WaarBenJij.nu Van Lalibela naar weldiya - Reisverslag uit Weldiya, Ethiopië van eduardenjacqueline - WaarBenJij.nu

Van Lalibela naar weldiya

Door: Jacqueline

Blijf op de hoogte en volg

23 November 2019 | Ethiopië, Weldiya

Zeer vroeg op want het wordt een lange dag. We hebben eerst een transfer terug naar Geshena. Net buiten het dorp op zo 'n 3000 meter hoogte stappen we weer op de fiets. Het is gelukkig droog! Wel erg fris dus ondershirt, mouwstukken en windjack aan. Over een afstand van 60 km fietsen we naar 3600 meter hoogte, dat merk je zeker aan je ademhaling! Puffend en steunend beklimmen we elke stijging. Op 30 km hebben we de 1e korte koekjes en drankjesstop. Weer 20 km verderop zitten we in de berm de uit ons laatste hotel meegebrachte broodjes tonijn of kip op te knabbelen. Nog 10 km naar de top en dan mogen we eindelijk 34 km afdalen! Helaas is de weg er zeer beroerd aan toe en maken we meer gebruik van onze remmen dan we eigenlijk wensen. Ook maken laaghangende wolken het zicht zeer beperkt over een aantal kilometers, in combinatie met het enorm slechte wegdek en stijgend vrachtvervoer maakt dat we uiterst voorzichtig afdalen.
De bevolking is de 1e 60 km die we afleggen redelijk relaxed en niet erg vervelend, terwijl tijdens de afdaling een deel toch behoorlijk vervelend (agressief) overkomt...
Na 25 km afdalen hebben we nog een korte drinkpauze, waar we even opwarmen met een kopje mierzoete thee. Nog 10 km dalen en 13 km op en neer voordat we in Weldiya arriveren. We moeten bijna de gehele stad door voordat we bij ons hotel zijn. Een simpel hotel met kleine kamers maar wel een warme douche (tenminste voor de meesten).

• 15 December 2019 - 19:24

Pim:

Beste reisliefhebbers, kort vraagje, zijn de bezienswaardigheden in Lalibela en Aksum in 1 dag te zien ? Mvg, Pim