Iraanse gastvrijheid
Door: Jacqueline
Blijf op de hoogte en volg
05 Oktober 2017 | Iran, Sanandaj
Vandaag een rustdag dus dat betekent uitslapen! Na negenen sluiten wij pas aan bij het ontbijtbuffet. Iedereen is zo te zien laat. Aangezien we om 12:30 een lunchafspraak hebben, doen we de rest van de ochtend niet veel. Lezen, internetten en Jacq heeft nog een massage kunnen regelen van 11 tot 12 voor maar 600.000 rials (€15). De tijd vliegt voorbij en dus stappen we rond de middag in de bus die ons naar en Iraans gezin brengt waar we met ons allen gaan eten. We starten met thee & cake daarna schuiven we aan tafel. Als starter hebben we soep en op tafel staan 2 soorten sla, kip jet aubergine, rijst, slaatje en rijst klaar. Het toetje bestaat uit fruit en jelly-pudding wat smaakt naar rozenblaadjes. En we sluiten af met natuurlijk: thee. Met een volgegeten buik verlaten we het vriendelijke gezin en lopen de stad in. Het is al gezellig druk. We bezoeken een Koerdisch museum en in een 250 jaar oud huis in renovatie krijgen we een rondleiding door een goed Engeks sprekende Iraniër. Zelfs gaat de deur van een Moskee open en mogen we binnen kijken. Inmiddels is het al schemerig en lopen we door de nu zeer drukke winkelstraatjes terug naar de rotonde in het centrum. Uiteindelijk nemen we de taxi voor 50.000 rials terug naar het hotel. Inmiddels is het half acht, eten we nog wat in het hotel. De was is inmiddels schoon weer terug en in de berg schone was zoeken wij onze spullen er uit. Alweer tijd om te gaan slapen. Morgen verwachten ze ons om 7 uur alweer aan de ontbijttafel.