Drie tropische buien - Reisverslag uit Karongi, Rwanda van eduardenjacqueline - WaarBenJij.nu Drie tropische buien - Reisverslag uit Karongi, Rwanda van eduardenjacqueline - WaarBenJij.nu

Drie tropische buien

Door: Jacqueline

Blijf op de hoogte en volg

31 December 2016 | Rwanda, Karongi

Zaterdag 31-12-2017 Gisakura-Karongi (95 km, langs Lake Kivu)
Als we opstaan regent het een beetje maar bij vertrek is het droog. De eerste 4 km dalen we flink af daarna moeten we weer aan de bak. De volgende 25 km is het op en neer maar zijn de klimmetjes goed te doen. We zijn inmiddels bij Lake Kivu aangekomen waar we langs fietsen richting het noorden. Schitterende vergezichten dus regelmatig stoppen om te genieten en een foto te maken. Rond de 30 km krijgen we een fikse klim voor de kiezen, op het laagste verzet, zweet drupt van de kop, puffend bereiken we ook weer deze top en kan het dalen beginnen. Dan een schreeuw aan de linkerkant van de weg die weer een bijtank-stop aangeeft. Na een cola gaan we weer verder. De lucht is dreigend, het begint te druppen, hoop dat het daarbij zal blijven is erg snel verdwenen. We schuilen bij enkele huisjes langs de weg. Direct worden bankjes van binnen naar de veranda verplaatst waar we dan ook maar op moeten gaan zitten. Jacq zit, Eduard komt er bij en het bakje zakt door zijn pootje.... Het wordt weer even droog dus stappen we weer op de fiets. Een paar meter verderop begint het te hozen maar helaas is deze keer geen enkele schuilmogelijkheid te vinden dus dan maar gewoon doorgaan; au au de regen doet zeer als we langzaam afdalen. Ook al zijn we doorweekt, schuilen we toch nog even onder een afdakje bij een huisje. Als de regen iets minder is gaan we toch verder. Met zo'n 60 km op de teller staat de chauffeur Erik langs de weg te zwaaien, lunchpauze. Gelukkig is het warm binnen en vallen we gretig aan op het bord rijst met bruine bonen, pasta en enorme frieten. Een bak warme Afrikaanse mierzoete gemberthee gaat er ook goed in. Het is droog de zon komt door dus gaan we weer op pad. Een enorme donkere lucht hangt ons weer boven het hoofd en het water komt weer met grote hoeveelheden naar beneden; we zitten net weer 5 km op de fiets. We schuilen tegen een bergwand met een paar boompjes maar dit weer houdt niets tegen. Het stormt en dondert. We koelen flink af want we staan al een half uurtje te wachten tot het op houd. Maar de lucht blijft donker... De chauffeur denkt dat het niet meer droog wordt. Er passen nog net 4 fietsen op de auto dus Ton, Marjan, Dina en Jacq kruipen in de pick up, onder allerlei dozen, half over elkaar maar lekker warm. De bikkels Monique en Eduard stappen weer op de fiets voor de laatste 25 km. Het is schitterend langs de rand van het Kivu meer. Ook in de auto gaan de kilometers niet snel, de één na de andere reisgenoot komen we tegen, uiteindelijk ook Eduard die er flink de sokken heeft ingezet. Gelukkig wordt het wel weer beter weer en fietst iedereen binnen als het zonnetje weer even schijnt. We slapen met uitzicht op het Kivu meer in het Home Saint Jean.
Oh ja, het is oudjaarsdag. Daar moeten wij elkaar aan helpen herinneren... Wij wensen vanuit Rwanda iedereen een heel fijn nieuw jaar!!!

• 31 December 2016 - 18:29

Harmke.:

Beste mensen . Zo te lezen zijn jullie weer aan het fietsen !
    Het is zo te zien wel een werkvacantie !!! ??? Maar jullie genieten er van . wens jullie nog heel veel plezier.
    en vanuit Friesland ook een fijne Jaarwisseling met elkaar !! . Groetjes t Harmke en Jaap !!

• 31 December 2016 - 18:34

Anja:

Leuke verhalen hoor! Geniet er van!
    Wij wensen jullie ook een fijne jaarwisseling (eens iets heel anders, oud en nieuw in Afrika!).

Groetjes, Frans en Anja

p.s. leuk artikel van jullie in de krant deze week!

• 31 December 2016 - 20:19

Corry:

Wat een avonturen, heerlijk om te lezen vanuit mijn luie stoel op de berg in Noorwegen...

• 31 December 2016 - 20:38

Jacquelne:

@Corry, lekker aan het skien? Jullie ook veel plezier!

• 31 December 2016 - 20:55

Geannen:

Lieve kinderen,

Jullie ook een goede jaarwisseling, en een goed, maar vooral een gezond 2017 gewenst.dikke knuffel ma.

• 31 December 2016 - 21:22

Ma:

Jammer dat het zo regend,, als je maar geniet en veel ziet.Hier zijn ze aan het knallen.Fiets plezier en een voorspoedig 2017. Gr.mams

• 01 Januari 2017 - 09:35

Wilchard:

Hoi Eduard en Jacqueline!

Leuke verhalen om te lezen!
    Een voorspoedig, gezond en gelukkig 2017 gewenst!

gr.wilchard

• 01 Januari 2017 - 09:57

Jan:

Hoi Eduard en Jacqueline,

als eerste de allerbeste wensen voor een gezond, sportief en mooi 2017, ook namens Gea.

Wat is het mooi om jullie verhalen te lezen; lijkt me prachtig om dit te doen en we zijn heel benieuwd naar de foto's. Geniet er van.

Hartelijke groet, Jan

• 01 Januari 2017 - 14:57

Jan Vonk:

Voor jullie ook een gelukkig nieuwjaar. Wat een prachtige tochten maken jullie. Heel apart.

• 01 Januari 2017 - 17:57

Ingrid En Roel:

Bikkels,

De elementen trotserend je een weg banen door een schitterend land. Jaloers? Ja en nee.....
    Alle goeds (vooral gezondheid) voor 2017 en dus ook een veilige tocht verder.

Groetjes uit AP

• 02 Januari 2017 - 10:28

Gert-Jan:

Wij gewoon lekker aan het oliebollenbakken geweest. Ben blij voor jullie dat het daar gelukkig niet regent ;-)
    Geniet er lekker van.

Gr Gert-Jan

• 02 Januari 2017 - 14:21

Roy:

Wat een leuke verhalen Eduard, fantastisch om de reisverhalen te lezen.
    Nog even over die koffie... echte kerels.... toch? wellicht heeft dat ook te maken met dat bankje...:)

Fijne reis nog met elkaar!

Gr. Roy

• 04 Januari 2017 - 20:22

Cees:

Voor jullie ook een gelukkig nieuwjaar en nog een veilige vakantie.
    Ik wil jullie kuiten wel eens zien als jullie terug zijn. Dat zullen wel ballonnetjes geworden zijn door al dat geklim. gr Cees