Achterop de brommer
Door: Jacqueline
04 Januari 2017 | Rwanda, Gisenyi
Op onze rustdag slapen we uit tot 6:30. Op deze vroege ochtend kunnen we nog even internetten onder het genot van African Tea én met uitzicht op het Kivu meer waar de vissersmannen al zingend net weer terug komen met hun vangst. Na het ontbijt (granola en ananassmoothie) lopen we naar de receptie waar ze 4 brommertjes voor ons oproepen om ons, 7 km verderop naar het centrum van het dorp te brengen voor maar 1000 frank per persoon (+_ €1,15) We (Dina, Marjan, Eduard & ik) worden gedropt bij de lokale markt. We lopen door het stadje, het is erg heet vandaag met veel zon. Rond de middag zoeken we een restaurantje, deze zijn lastig te vinden maar met wat vragen komen we uiteindelijk net achter de doorgaande weg terecht bij een druk buffet-restaurant. Voor maar 1700 frank (€2) per persoon ( incl 1 cola) kan je hier zoveel opscheppen als je wilt. Met het buikje vol gegeten lopen we nog even een paar souveniersshopjes bij langs en zoeken dan weer een brommer op om ons terug te laten brengen naar de lodge. We nemen ook de cadeautjes voor de beide moeders mee. Gelukkig verwaait de zweetgeur (zoals zo vele Rwandezen ruiken) bij de snelheid. Terug in de Lodge nemen we afscheid van Monique die al terug naar huis gaat. Met een colaatje en een boek en later ook nog een African Tea vliegt de tijd voorbij. Eind van dag is het tijd voor een verfrissende douche en een biertje voordat rond zevenen het diner geserveerd wordt.
05 Januari 2017 - 21:42
Mar:
Bij jullie lekker warm,bij ons 6 Gr vorst brrrrr koud. Lekker een vrije dag dan kun je er straks weer tegen aan ,genieten maar L .ma